BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

Dezvoltare personală

in Dezvoltare personală

Trainingul pentru dezvoltare personală poate fi definit ca un antrenament pentru îmbunătăţirea relaţiei cu sine şi a relaţionării cu ceilalţi.

 

Psihoterapeuţii Institutului sunt formaţi să lucreze în cadrul abordării sistemice. Această abordare focalizează pe relaţie şi relaţionare. Adresarea pentru training este indicată:

  • celor care doresc să îşi îmbunătăţească relaţionarea în general ori, în mod particular, doresc să aibă relaţii mai satisfăcătoare în cuplu, în familie, la serviciu etc.
  • celor care doresc însănătoşirea unei relaţii din prezent
  • celor care doresc să evite, în relaţiile viitoare, repetarea unor greşeli din relaţii trecute
  • celor care îşi doresc o mai bună autocunoaştere a propriilor calităţi şi folosirea lor mai eficientă ca resurse personale
  • celor care vizează îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, inclusiv pentru gestionarea conflictelor, a furiei ori pentru abilitatea de a-şi exprima mai eficient propriile nevoi (exprimare asertivă), opinii (folosirea feedback-ului constructiv), solicitări faţă de alţii

La finalul unui training, pe lângă obiectivele specifice, participanţii îşi vor fi îmbunătăţit şi imaginea de sine şi încrederea în sine.

Trainingul se desfăşoară în grupuri de 5- 8 persoane. Şedinţele de antrenament în grup pot avea durată variabilă, de la minim 3 ore, şi frecvenţă variabilă, de la cel mult o dată/ săptămână. Se lucrează separat cu grupuri de preşcolari, grupuri de şcolari, de adolescenţi sau grupuri de adulţi.

Institutul organizează grupuri , în Iaşi sau alte localităţi, prin psihoterapeuţii săi, pe care îi puteţi contacta direct, pentru informaţii suplimentare.