BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

Ce oferim

in Prezentare ICF
Pentru persoane

Institutul pentru Cuplu și Familie se doreşte a fi o resursă  pentru persoanele care apelează la consiliere, psihoterapie,dezvoltare personală, coaching.

Pot beneficia de servicii atât persoanele care doresc să îşi îmbunătăţească relaţiile, dar şi persoanele care doresc să comunice mai bine ori să devină mai performante în interacţiunile lor, precum şi cele care au afectat echilibrul psiho - emoțional, au gânduri neplăcute sau prezintă tulburări psihosomatice. Venirea la un psihoterapeut se face atunci când oamenii nu mai reușesc să își îndeplinească optim funcțiile specifice legate de autodezvoltare, de socializare, de viaţa profesională, de viaţa familială,  etc.

Serviciile noastre oferă:

 • abordarea personalizată a  problemelor fiecărei persoane  ;
 • atenție, confidențialitate, un cadru de siguranță și protecție;
 • timp și loc pentru a gândi  și simți, pentru a experimenta și schimba;
 • ajutor spre a clarifica și optimiza trăirile  personale, relațiie cu ceilalți: partener, copii, părinți, alte rude, colegi, șefi, alte persoane.
 • sprijin în a regăsi echilibrul necesar sănătății fizice și psihice
 • programe speciale de dezvoltare personală  pentru îmbunătățirea autoevaluării, depășirii fobiilor, adaptarea la un nou loc de muncă sau la o situaţie nouă în viaţa individuală, de cuplu sau familială etc.
 • intervenţii specializate pentru copii, adolescenţi, pentru diferite stări de dependenţă, pentru probleme ale vieţii sexuale etc.
 
Pentru practicienii din domenii socio- umane

Profesioniștii care lucrează în domenii socio-umane (psihoterapeuți, consilieri, psihologi, psihiatri, medici de familie și de alte specialități, asistenți sociali, preoți, pedagogi,  profesori etc.) pot beneficia în cadrul institutului de:

 • traineri profesioniști și un grup -  resursă
 • informații, abilități, atitudini profesionale și șansa de a le exersa.
 • accesul la formatori/supervizori din  România și din toată lumea
 • programe de formare ce respectă standardele de la nivel european
 • cursuri şi alte activităţi de formare continuă acreditate de Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Medicilor, Ministerul Muncii

 

Pentru organizaţii

Organizaţiile publice sau private, profit sau non-profit, care urmăresc să îşi îmbunătăţească resursele umane, care au nevoie de relaţii sănătoase în echipele de lucru sau  care se confruntă cu probleme la nivelul interacţiunilor dintre angajaţi ori dintre angajaţi şi conducere pot beneficia, din partea Institutului, de  intervenţie clinică organizaţională bazată pe modelul sistemic.

Într-o lume corporatistă foarte concurenţială, unde se cer mereu produse noi, soluţii noi, abordări eficiente, adaptări rapide, presiunile pe conducere şi angajaţi pot ajunge să fie prea mari, iar oamenii şi relaţiile dintre ei pot ajunge în situaţii critice, de impas. Intervenţia unui consultant sistemic poate fi opţiunea potrivită pentru a depăşi cu bine impasul şi pentru a creşte randamentul resurselor umane şi eficienţa organizaţională, în ansamblu.