BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

Grup nou in Iasi- 28-30 octombrie

in Formare complementară
Institutul pentru cuplu si Familie (ICF) organizeaza Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu la Iasi 
Data : 28-30 octombrie 2016.
Formator: Marcel Nedelcu
 
 Acest program de formare este  acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). Pe baza certificatului emis de ICF absolventii programului de formare pot depune dosarul la CPR pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu.
Institutul pentru Cuplu si Familie (ICF) deruleaza programe de formare si cursuri de educatie continua la nivel national, avand in prezent grupuri de formare in : Iasi, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Brasov, Targu Mures, Cluj, Satu Mare, Timisoara.
Programul de formare respecta criteriile de formare ale asociatiei nationale de psihoterapie sistemica din Olanda (NVRG) si este recunoscut de Asociatia de terapie de familie din Europa (EFTA), ICF fiind membru in departamentul de formare al EFTA (EFTA-TIC).
Formatorii institutului au o bogata experienta in psihoterapie, formare, dezvoltare personala si supervizare, fiind psihoterapeuti principali in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (psihologi principali recunoscuti din 2004 de FRF, iar din 2005 de CPR) . Politica institutului presupune un contact permanent cu practica de la nivel international, astfel incat fiecare formator participa la cel putin un eveniment pe an in afara Romaniei (conferinta, worck-shop, scoala de vara etc.). De asemenea cel putin odata pe an sunt invitati in Romania formatori importanti la nivel mondial, pentru a oferi workshop-uri sau prelegeri cursantilor institutului sau profesionistilor in domeniu. 
Procesul de formare cuprinde un numar de 700 de ore de formare teoretico- aplicativa, intervizare si dezvoltare personala si 200 ore de supervizare, pe durata a cel putin 3 ani in conformitate cu regulamentu Colegiului Psihologilor din Romania. Intalnirile vor avea loc la interval de 2-3 luni, in module de 25,30,35 ore.
Taxa de inscriere: 40 RON
Taxa curs formare :
-modulul de 25 ore -375 RON
-modulul de 30 ore -450 RON
-modulul de 35 ore – 500 RON
            Plata se face la fiecare modul. Pentru alte locatii decat orasul Iasi, se vor asigura costurile de cazare si transport al trainerului precum si sala de curs.
Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile mai sus mentionate (vezi regulamentul Colegiului Psihologilor din Romania).
Psihoterapia sistemica de familie si cuplu este abordarea terapeutica care foloseste metafora sistemica pentru a explica geneza si mentinerea simptomelor ( a problemelor psihoemotionale si relationale acuzate de client –individ, cuplu, familie, grup) si pentru a genera strategii de depasire a acestora.
            Viziunea promovata de scoala de formare este una in care sunt prezentate scolile moderniste (structuralista, strategica, MRI, transgenerationala,  experentiala de familie, cognitiv-comportamentala de familie, eriksoniana de familie) si postmoderniste (scoala de la Milano, terapia narativa, terapia focalizata pe solutie, abordarea limbajului colaborativ, terapia dialogica,) din psihoterapia sistemica si diverse modele de integrare a acestora intr-o viziune unitara care are la baza metafora sistemica.
 
Va asteptam la cursurile noastre!