BUN VENIT LA
INSTITUTUL PENTRU CUPLU ȘI FAMILIE
formare profesională de înaltă calitate și servicii de psihoterapie și consiliere pentru familii, cupluri, copii, persoane individuale și grupuri

Terapia de grup

in Formare continuă

Trainer: dr Marcel Nedelcu

Cui se adresează cursul:

Sunt invitați să participe psihologii clinicieni, consilierii și psihoterapeuții care sunt interesati in extinderea competențelor profesionale prin cunoasterea dinamicii de grup, a strategiilor si tehnicilor de gestionare a unor programe de terapie de grup.   La curs sunt așteptați specialiști aflați la orice nivel.

De asemenea, mai pot participa la acest curs studenții sau alți specialiști.

Ce veți ști la finalul cursului:

  • · Veți cunoaște specificul dinamicii de grup si efectul terapeutic al acesteia
  • · Veți cunoaște tipurile de terapii de grup
  • · Veți cunoaște exercitii specifice lucrului cu grupurile (exercitii de dezghetare si joining, exercitii de gestionare a conflictului, exercitii de motivare si implicare etc.)
  • · Veți stii sa construiti un program specific de terapie de grup pe o problematica data
  • · Veți identifica atitudinile si abilitatiile necesare gestionarii dinamicii de grup
  • · Veți gestiona un exercitiu derulat in cadrul unui grup
  • · Veți utiliza intrebările de reflecție, de dezvoltare si clarificare pentru finalul unei sedinte de grup
  • · Veți putea face asocieri între strategiile prezentate si viziune psihoterapeutică utilizata pana acum in practica personală
  • · Veți utiliza gîndirea sistemică în lucrul cu grupurile

Cursul cuprinde atât prezentări teoretice, cât și aplicații practice.

Avantaj imediat al urmării acestui curs:

Psihologii cu atestat de liberă practică beneficiază după acest curs  de credite acordate de Colegiul Psihologilor din România (in procedura de acreditare.

Investiție personală (costul cursului): 320 lei.

Detalii despre trainer:

Psih. dr. Marcel Nedelcu este psihoterapeut principal și formator în psihoterapie sistemică de familie și cuplu. Are activitate in domeniul psihoterapiei, consilierii și formarii profesionale de peste 17 ani, cu grupuri țintă foarte variate: copii, adolescenți, adulți, batrani, cupluri, persoane cu diagnostic psihiatric, persoane singure, bolnavi de cancer, victime ale violentei, personane aflate în detenție, foști deținuti politici, etc. Din 2004 este formator acreditat in psihoterapie sistemică, desfașurănd o activitate intensă la nivelul intregii țări.

În paralel cu activitatea de consiliere și psihoterapie s-a specializat și a desfășurat activitați in domenii precum: psihologie clinică, psihologia publicitară și managerială, psihologia muncii, selecția de personal, formarea profesionala a adulților, organizații nonguvernamentale, managementul de proiect, servicile sociale și politicile publice, dezvoltarea comunitară, mediere. Din 2011 este cadru didactic asociat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, in cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și al Facultății de Filosofie și Științe Social Politice.

Persoane de contact pentru înscrieri și informații:

Psih. Dr. Marcel Nedelcu

Telefon: 0727808285

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

www.icf-iasi.ro