Psihoterapia este un serviciu oferit de catre un specialist pentru a ajuta persoanele să depăsească problemele de natură psihoemoțională și relațională.
Psihoterapia sistemică de familie și cuplu a început să se dezvolte, în Statele Unite ale Americii, în anii ’ 50. Este un tip de psihoterapie care folosește ca metodă de lucru metafora sistemului care spune că oamenii se află în relație de interdependență unii față de alții, formând subsisteme și suprasisteme care respectă legile sistemului.
In momentul in care persoana prezintă una din problemele de mai sus pot găsi în cadrul terapiei:
Acest tip de psihoterapie lucrează cu toate tipurile de probleme psihoemoționale și relaționale cu care se confruntă oamenii:
Toate serviciile oferite sunt confidenţiale şi private. Institutul pentru Cuplu şi Familie respectă întocmai legislaţia românească privind regimul datelor cu privire la persoană, dreptul la intimitate, dreptul la imagine.
Durata şedinţelor poate fi de 50 min sau mai mult, frecvenţa poate fi săptămânală, o dată la două săptămâni sau mai rar. Durata şi frecvenţa şedinţelor pot varia de la situaţie la situaţie şi se stabilesc de către terapeut şi clienţi împreună. La şedinţe poate participa o persoană singura sau două persoane sau mai mulţi membri ai familiei.
Şedinţele de terapie/ consiliere se adresează oricărei persoane , cuplu sau familii care doresc să primească ajutor fiind preocupată / îngrijorată de ceva ce se întâmplă cu ea însăşi ori cu cuplul său ori cu relaţia părinţi - copii etc.
Şedinţele se desfăşoară de luni până sâmbătă, exclusiv cu programare prealabilă.
Programările se fac de luni până vineri, între orele 9:00- 18:00, la telefoanele de serviciu afişate la psihoterapeuţi
Programările se pot face şi prin e-mail, în orice zi a săptămânii şi la orice oră, folosind direct formularul.